EU & WBs / Albania Energy Investment Updates

EU & WBs / Albania Energy Investment Updates

Presentation of Albanian Centre for Energy Regulation and Conservation - ACERC

ACERC is a think tank centre with focus on the Albania energy market and its integration in the regional IEM. The Acerc mission base on the in-depth knowledge of EU and regional energy law and policy and strives to provide a qualified contribution to the promotion of the liberalization and effective integration as well as efficient use of energy resources.

Acerc
main activities briefly consists in build-up collaborations and supports to market players in study researches such as the certificate reports, articles and periodicals. The transfer of high expertise through building-up institutional capacities by national and regional training courses, seminars and conferences. The institutional representation and integration within framework of the forum of Albanian School of Regulation.

For more visit us at the Official Website of Acerc | Albanian Energy Market - AEM Group in LinkedIn

Albania: Open the bids on competitive procedure for the economic zone of Spitalle (in Albania)

AEI Updates 2015Posted by Adv. Lorenc Gordani, PhD Thu, October 29, 2015 18:49:56

Përfundoi afati i procedurës konkurruese për zonën ekonomike të Spitallës

Pas një punë të gjatë për hartimin e legjislacionit të ri, përgatitjen e një oferte tejet atraktive incentivash dhe hapjen e procedurës konkurruese për zhvillimin e Zonës Ekonomike të Spitallës, është bërë një hap thelbësor përpara me një nga projektet më të mëdha ekonomike në vend.

Në datë 28 Tetor 2015, Komisioni i Vlerësimit të Ofertave zhvilloi procedurën e përzgjedhjes së zhvilluesit për Zonën Teknologjike të Zhvillimit Ekonomik të Spitallës, në Durrës. Një kompani kineze dhe nje italiane, kanë shprehur interes për të zhvilluar Zonën Teknologjike dhe Ekonomike të Spitallës, Konsorciumi i kompanive kineze “Zhejiang Haiteng Investment Co., Ltd” dhe “Bejing Dongrun Tongbao Technology Co.Ltd”.

Brenda 30 ditëve, me shpalljen e fituesit, Ekonomia Shqiptare do të njohë një dimension të ri zhvillimi në terma të teknologjisë, industrive të reja dhe punësimit.  • Comments(0)//investment.albaniaenergy.org/#post239